Program
konference

  • Pátek 8. listopadu 2019

  • 17.00

    Meet & Greet & Beer & Snacks & Music

  • 18.00

    Cultivar / variety specific cupping and talk on the evolution of varieties and where they might go

    Simone König

    Top of the crops — variety specific cupping with Cafe Imports Europe. Taste the unique profiles of different plant varieties of coffee and understand their influence on the cup.

  • 19.30

    Panelová diskuze se sobotními přednášejícími

    Moderuje Michal Molčan
    (časopis STANDART)

  • Sobota 9. listopadu 2019

  • 8.30

    Otevíráme dveře

    Přijďte se nasnídat, dát si skvělou filtrovanou kávu nebo si připravte espresso.

  • 9.30

    Talk on the evolution of varieties and where they might go

    Simone König

    Café Imports Europe will take you in a time machine to understand the journey of coffee. We will focus on varieties and what this journey has done to the taste of our coffee today and what developments for varieties we see for the future.

  • 10.30

    Čtyři principy úspěchu na sociálních sítích

    Michelle Losekoot

    Jak vyždímat ze sociálních sítí maximum? Jak vyniknout mezi stovkami dalších profesionálů? Co nezbytně potřebujete k úspěchu a na co se můžete v klidu vykašlat? Objevte čtyři klíčové principy, které vám ušetří roky práce, energie a peněz.

  • 11.30

    Přestávka na kávu

  • 12.00

    Coffee pathology 101

    Cory Andreen

    This talk will introduce you to a critical approach when tasting coffee. We will discuss how to apply a holistic and objective approach to coffee in general and, in specific, differences when sourcing green, evaluating roasts, and dialing in brews. Expect hot tips for developing sensory skills as well as identifying and eliminating the most common bias traps to become an effective coffee troubleshooter for tastier brews.

  • 13.00

    Oběd

    Výborný oběd připraví Red Piranha Catering. Pochutnají si milovníci masa, vegani, bezlepkáři i bezlaktózoví.

  • 14.30

    Zážitková ekonomika — kouzlo služeb, které vaši kavárnu více než “jen” uživí

    Petr “Jezevec” Pouchlý

    Když postavíte dobré základy vaší služby, hra teprve začíná. Kapely nemají zákazníky nebo klienty, ale fanoušky. Značky jako Harley Davidson, Playboy či Nike si lidé tetují na tělo, aby dali najevo svou příslušnost. A víte, jak je to s nošením kelímku Starbucks… Zatímco se ostatní obory učí od hoteliérství, jak vtisknou svému byznysu zážitek, který jej posune o úroveň výše, kavárnictví by tam už dávno mělo být.

    Jenže jedna věc je posouvat zážitek o úroveň výš při baristickém umění a úplně jiná pak při nastavení cen a efektivních rozpočtech. V kavárnictví, stejně jako v umění nebo u kulturních institucí, převládá mýtus, že skvělé řemeslo se dělá od srdce a nikoliv pro peníze. Jenže pokud vás vyloženě nebaví hrát si na žebravého mnicha, je potřeba do práce dát nejen srdce, ale i radost z vydělávání peněz. Fakt.

  • 15.30

    Workshopy

    • Workshop:
      Jak dobře znáte svou senzoriku?

      Bára Ernygrová

      Zaměříme se na pět hlavních chutí a ochutnáme spolu různé intenzity roztoků sladkosti, kyselosti, slanosti, hořkosti a umami.

      Bio …

    • Workshop:
      Péče o mlýnek EK43 a jeho kalibrace

      Roman Nejedlý

      Roman se s vámi podělí o své zkušenosti s využitím mlýnku EK43 v kavárnách a dá tipy, jak s mlýnkem zacházet a pečovat o něj. Předvede a vysvětlí, jak funguje kalibrace mlecích kamenů pomocí “alignment tool” a jakou má poloha kamenů vliv na extrakci kávy.

      Bio …

    • Workshop:
      Copywriterem za 50 minut

      Michelle Losekoot

      Jak psát pro lidi, kteří nechtějí číst, a prodávat lidem, kteří nechtějí nakupovat? Jak najít příběh, emoce a neprůstřelné argumenty? Objevte základní pravidla dobrého textu a naučte se za méně než hodinku ovlivňovat a přesvědčovat textem.

      Bio …

    • Workshop:
      Zdravý pohyb (před barem i za barem)

      Tereza Balá

      • Komplexní návod, jak se nejlépe fyzicky připravit na náročnou práci v kavárně. Správné postupy manipulace s břemeny, správný postoj, zefektivnění pohybů za barem.
      • Zdravá kompenzace a protahování po práci. Prevence zranění a zdravotních komplikací (záněty šlach, bolesti zad, křečové žíly); akutní pomoc při vzniklých problémech (bolesti, popáleniny, typická drobná poranění vzniklá za barem).
      • Doporučení správné životosprávy.
      • Techniky na zachování vyrovnaného duševního stavu.

      Bio …

    • Workshop:
      Cupping defects in roasted coffee

      Cory Andreen

      This will be a practical cupping to better understand and fix various defects that occur at the hands of roasters and brewers, such as water issues, oxidation, bad latte art, and more. Just kidding about the latte art 🙂

      Bio …

    • Workshop:
      Grafika v kavárně

      Tomáš Q Procházka

      Přednáška pro kohokoliv kdo provozuje kavárnu, kdo ji chce otevřít, pracuje v ní, hledá odpovědi nebo váhá, přemýšlí o službách grafika a nebo jej jenom zajímá téma a chce se dozvědět více.

      O čem to bude? Dozvíte se něco o sobě. A nebo alespoň, co byste o sobě měli vědět. Protože tady začíná cesta k vašemu businessu. Podíváte se na svůj, a vlastně na jakýkoliv podnik, z jiného úhlu. Začnete uvažovat jinak. Zjistíte nečekané souvislosti. Pomohu vám nad vším začít správně přemýšlet a začít od správného konce. Zjistíte, jak snadno vás fakt, “že děláte svou práci dobře” může zabít. Aneb, kdy je svépomoc dobrá a kdy si kopete hrob. Tím vším zjistíte, na co sakra potřebujete toho grafika. S čím vám může pomoci a jak poznat dobrého od špatného.

      Bio …

  • 17.00

    Odkud opravdu pochází vaše káva

    Bára Ernygrová

    Jak se káva nakupuje a proč? Jaký vliv může mít importér v pěstitelské oblasti? Například v Peru existuje mnoho skvělých atributů pro pěstování kávy, ale nedostatek školení a infrastruktury tuto kvalitu brzdí. Bára vysvětlí, jakou roli v tomto procesu může hrát importér.

  • 20.00

    Afterparty v Kabaretu Špaček

    Přijďe vypnout a pokecat do Kabaretu Špaček. První pivo na uvítanou je na nás.