Simone König
Top of the crops — variety specific cupping with Cafe Imports Europe. Taste the unique profiles of different plant varieties of coffee and understand their influence on the cup.
Moderuje Michal Molčan
(časopis STANDART)
Přijďte se nasnídat, dát si skvělou filtrovanou kávu nebo si připravte espresso.
Simone König
Café Imports Europe will take you in a time machine to understand the journey of coffee. We will focus on varieties and what this journey has done to the taste of our coffee today and what developments for varieties we see for the future.
Michelle Losekoot
Jak vyždímat ze sociálních sítí maximum? Jak vyniknout mezi stovkami dalších profesionálů? Co nezbytně potřebujete k úspěchu a na co se můžete v klidu vykašlat? Objevte čtyři klíčové principy, které vám ušetří roky práce, energie a peněz.
Cory Andreen
This talk will introduce you to a critical approach when tasting coffee. We will discuss how to apply a holistic and objective approach to coffee in general and, in specific, differences when sourcing green, evaluating roasts, and dialing in brews. Expect hot tips for developing sensory skills as well as identifying and eliminating the most common bias traps to become an effective coffee troubleshooter for tastier brews.
Výborný oběd připraví Red Piranha Catering. Pochutnají si milovníci masa, vegani, bezlepkáři i bezlaktózoví.
Petr “Jezevec” Pouchlý
Když postavíte dobré základy vaší služby, hra teprve začíná. Kapely nemají zákazníky nebo klienty, ale fanoušky. Značky jako Harley Davidson, Playboy či Nike si lidé tetují na tělo, aby dali najevo svou příslušnost. A víte, jak je to s nošením kelímku Starbucks… Zatímco se ostatní obory učí od hoteliérství, jak vtisknou svému byznysu zážitek, který jej posune o úroveň výše, kavárnictví by tam už dávno mělo být.
Jenže jedna věc je posouvat zážitek o úroveň výš při baristickém umění a úplně jiná pak při nastavení cen a efektivních rozpočtech. V kavárnictví, stejně jako v umění nebo u kulturních institucí, převládá mýtus, že skvělé řemeslo se dělá od srdce a nikoliv pro peníze. Jenže pokud vás vyloženě nebaví hrát si na žebravého mnicha, je potřeba do práce dát nejen srdce, ale i radost z vydělávání peněz. Fakt.
Bára Ernygrová
Zaměříme se na pět hlavních chutí a ochutnáme spolu různé intenzity roztoků sladkosti, kyselosti, slanosti, hořkosti a umami.
Roman Nejedlý
Roman se s vámi podělí o své zkušenosti s využitím mlýnku EK43 v kavárnách a dá tipy, jak s mlýnkem zacházet a pečovat o něj. Předvede a vysvětlí, jak funguje kalibrace mlecích kamenů pomocí “alignment tool” a jakou má poloha kamenů vliv na extrakci kávy.
Michelle Losekoot
Jak psát pro lidi, kteří nechtějí číst, a prodávat lidem, kteří nechtějí nakupovat? Jak najít příběh, emoce a neprůstřelné argumenty? Objevte základní pravidla dobrého textu a naučte se za méně než hodinku ovlivňovat a přesvědčovat textem.
Tereza Balá
Cory Andreen
This will be a practical cupping to better understand and fix various defects that occur at the hands of roasters and brewers, such as water issues, oxidation, bad latte art, and more. Just kidding about the latte art 🙂
Tomáš Q Procházka
Přednáška pro kohokoliv kdo provozuje kavárnu, kdo ji chce otevřít, pracuje v ní, hledá odpovědi nebo váhá, přemýšlí o službách grafika a nebo jej jenom zajímá téma a chce se dozvědět více.
O čem to bude? Dozvíte se něco o sobě. A nebo alespoň, co byste o sobě měli vědět. Protože tady začíná cesta k vašemu businessu. Podíváte se na svůj, a vlastně na jakýkoliv podnik, z jiného úhlu. Začnete uvažovat jinak. Zjistíte nečekané souvislosti. Pomohu vám nad vším začít správně přemýšlet a začít od správného konce. Zjistíte, jak snadno vás fakt, “že děláte svou práci dobře” může zabít. Aneb, kdy je svépomoc dobrá a kdy si kopete hrob. Tím vším zjistíte, na co sakra potřebujete toho grafika. S čím vám může pomoci a jak poznat dobrého od špatného.
Bára Ernygrová
Jak se káva nakupuje a proč? Jaký vliv může mít importér v pěstitelské oblasti? Například v Peru existuje mnoho skvělých atributů pro pěstování kávy, ale nedostatek školení a infrastruktury tuto kvalitu brzdí. Bára vysvětlí, jakou roli v tomto procesu může hrát importér.
Přijďe vypnout a pokecat do Kabaretu Špaček. První pivo na uvítanou je na nás.