Filtrovaná káva pro pokročilé

Využijte naplno potenciál zrnkové kávy—filtrujte jako profesionál!


Pro koho kurz je?

Máte už zvládnuté základy přípravy filtrované kávy a chcete se zdokonalit? Zajímá vás, jak připravujeme filtrovanou kávu u nás v Industra Coffee? Přijďte na pokročilý kurz. Je vhodný i pro baristy, kteří se chtějí ve “filtru” zlepšit.

Co se na něm naučíte?

Podrobně rozebereme proces extrakce, vliv vody, optimalizaci procesu přípravy pro zlepšení konzistence a zvýšení efektivity (nejen) v kavárenském provozu. Všechno zároveň budeme hodnotit dle World Brewers Cup protokolu.

Budeme používat legendární mlýnek Mahlkönig EK43 a společně se pokusíme připravit ten nejchutnější šálek filtrované kávy, který jste kdy ochutnali. Nakonec zodpovíme vaše dotazy. Domů si odnesete tištěný certifikát o absolvování kurzu.

Kdo vás bude školit?

  • Petra Střelecká - baristka, Industra Coffee

    Petra Střelecká

    Třikrát vyhrála Czech Brewers Cup. Na World Brewers Cup v roce 2017 v Budapešti se jako jediná žena na světě probojovala do finále. Je certifikovaný senzorický porotce pro mezinárodní baristické soutěže (UKBC certified sensory judge).


  • Adam Obrátil - barista, Industra Coffee

    Adam Obrátil

    V soutěži Czech Barista Championship se umístil v roce 2013 třetí a další rok čtvrtý včetně vítězství v podobě nejlépe připraveného cappuccina. V roce 2018 pak vybojoval druhé místo mezi českými baristy.

Logo penize.cz - magazín Partners media s.r.o.

„Na mistrovstvích světa v přípravě filtrované kávy je Petra Střelecká z Industra Coffee nejlepší ženou na světě.“

Peníze.cz / Kristýna Kašpárková—září 2017. | Celý článek

Logo zpravodajského portálu iDNES

„V kavárně Industra připravuje (Petra Střelecká pozn.) světle praženou výběrovou kávu druhu arabica, která je součástí čtyřprocentní produkce nejkvalitnější kávy na světě.“

iDNES.cz / Veronika Horáková—únor 2015. | Celý článek

Logo Nepiju břečky - magazín o kulturním pití ve střední Evropě.

„Před pár týdny oslnila českou kávovou veřejnost, když se na World Brewers Cupu, světovém šampionátu v přípravě filtrované kávy v italském Rimini, probojovala do finále a skončila na skvělém šestém místě.“

NepijuBřečky.cz / Michael Lapčík—červen 2014. | Celý článek

Další kurzy