Kurz přípravy espressa

Správne espresso je základ.


Pro koho kurz je?

Nejen pro baristy, ale i pro zvídavé milovníky espressa, kteří chtějí nakouknout pod pokličku jeho profesionální přípravy.

Co se na něm naučíte?

Ano, správné espresso je základem kávových nápojů a proto je technika jeho přípravy základní dovedností každého baristy. Různé kávy, ze kterých připravujeme espresso vždy vyžadují individuální přístup tak, abychom do šálku přenesli celý jejich potenciál. Společně proto ovládneme hrubost mletí, čas, teplotu, tlak a další proměnné tak, abychom si na konci kurzu vychutnali výborný šálek espressa.

Kdo vás bude školit?

  • Petra Střelecká - baristka, Industra Coffee

    Petra Střelecká

    Třikrát vyhrála Czech Brewers Cup. Na World Brewers Cup v roce 2017 v Budapešti se jako jediná žena na světě probojovala do finále. Je certifikovaný senzorický porotce pro mezinárodní baristické soutěže (UKBC certified sensory judge).


  • Adam Obrátil - barista, Industra Coffee

    Adam Obrátil

    V soutěži Czech Barista Championship se umístil v roce 2013 třetí a další rok čtvrtý včetně vítězství v podobě nejlépe připraveného cappuccina. V roce 2018 pak vybojoval druhé místo mezi českými baristy.

Logo zpravodajského portálu iDNES

„Brno má také skvělé baristy, kteří patří v přípravě kávy mezi absolutní špičku. Jednou z nejlepších je Petra Střelecká z kavárny Industra.“

iDNES.cz / Veronika Horáková—únor 2015. | Celý článek

Logo scuk.cz - magazín Partners media s.r.o.

“Zlatým hřebem našeho poznávacího víkendu byl cupping s Petrou Střeleckou a espresso zjevení s Adamem Obrátilem.”

Scuk.cz / Klára D.—květen 2014. | Celý článek

Další kurzy